nedelja, 12. junij 2016

Mlačca - prvenstvo PZDU Gorenjske




   V sredo 8.6.2016 je naše društvo organiziralo in izvedlo prvenstvo PZDU Gorenjske v kegljanju s kroglo na vrvici. Tekmovanja se je udeležilo 66 tekmovalcev in tekmovalk iz sedmih društev. Tekmovanje je potekalo na naših igriščih v prelepem okolju v Mlačci, hitro in brez zapletov. Boji so bili napeti, predvsem v moški konkurenci, kjer so kar tri društva po prvem krogu imele vse možnosti za zmago. Na koncu so zmago odnesli Ratečani, drugo mesto smo osvojili domačini, tretji pa so bili igralci DU Kamnik. Pri dekletih ni bilo dileme, saj so igralke domačega društva - DU Dovje - Mojstrana - suvereno slavile, druge so bile dekleta iz Rateč, tretje mesto je pa tako kot pri fantih šlo v Kamnik. Posamezno pa so se medalj pri fantih veselili: Šumi Vinko - zlata, Stojanovič Vlado - srebrna ( oba DU Rateče ) in  Hribar Marjan  ( DU Kamnik )   - bronasta. Uvrstitve naših odlične:4. Plahutnik Bojan, 5.Žurman Dušan, 6.Gartner Franci in 26.Mertelj Franci. Pri dekletih pa naše na vrhu: zlata Šetina Marjetka, srebrna Peternel Marija in bronasta Oman Marija - Rateče. Naše takoj za medaljami: 4.Plahutnik Anica, 6.Čebašek Sonja in 7. Sabolič Tončka. Razglasitev in pogostitev smo izvedli na prostoru tenis igrišč, ki ga nam vedno prijazno da v uporabo Tenis klub Mojstrana. Tako tekmovanje, kot potem zaključek sta potekala v prijetnem, prijateljskem in veselem vzdušju - tako smo bili z izvedbo zadovoljni vsi - organizatorji in udeleženci ( vsaj upam, da je bilo tako ) - pa še vreme, ki je v zadnjem času zelo muhasto, nam je šlo na roke.
    Igre je pozdravil in tudi uradno odprl predsednik pokrajinske zveze upokojencev Gorenjske Zdravko Malner, pri podelitvi pa je sodeloval predsednik komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri PZDU Gorenjske Franci Pretnar. Kot tekmovalec pa se je tekmovanja udeležil tudi prvi mož upokojencev Slovenije ( ZDUS-a ) - predsednik - omenjene komisije Miha Prosen. V nadaljevanju pa še nekaj slikovnega gradiva.
Nekateri so prej še malo potrenirali



Iz obeležitve prizorišča je razvidno vse:državni in občinski simbol ( zastavi ), poziv k varnosti in napis z organizatorjem tekmovanja - DU Dovje - Mojstrana - lepo
Delegat tekmovanja - Miloš Nikolič
Domači ekipi v akciji

Gasilska slika moške in ženske ekipe DU Dovje - Mojstrana

Priprava priznanj ( pokali, medalje )
Zmagovalci posamezno ( moški, ženske )


Domači fantje - ekipno drugi
Kamnik 2x tretji (ženske in moški )


DU Rateče -drugo mesto ženske
Predsednik Pretnar predaja zmagovalni pokal


Ponosne zmagovalke  - gredo na državno prvenstvo - čestitamo


Ni komentarjev:

Objavite komentar